Din ingrediente simple, dar făcute cu multă dragoste, deliciile din seria „Deserturile copilăriei”, alese de Click! Poftă bună!, sunt menite să-ţi reamintească de gustul dulce şi bun de odinioară!

Ingrediente

Pentru aluat

  • 150 g unt
  • 2 ouă
  • 50 g zahăr
  • linguriţă praf de copt
  • 350-400 g făină
  • 20 ml ulei

Pentru cremă

  • 150 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 100 g ciocolată 
  • 30 g cacao
  • 60 g nucă măcinată
  • esenţă de rom, după gust

Mod de preparare 

Mixezi untul spumă cu zahărulapoi încorporezi ouăleunul câte unul. Adaugi făina şi praful de copt şi amesteci până obţii un aluat omogen, care nu se lipeşte de mâinidar care este suficient de moale pentru a fi modelat

Îl înfăşori în folie şi-l dai la rece 30 de minute. Formezi apoi biluţe egale din el (de aproimativ 5-6 g fiecare). 

Ungi formele de nuci cu ulei şi le încingi înainte de a aşeza în fiecare câte o biluţă de aluat

Coci cojile aproximativ 2 minute, pe ochiul de la aragazavând grijă  întorci forma de pe o parte pe alta după 30 de secunde pentru a se coace uniform. Scoţi cojile şi le laşi la răcit.

Pentru cremătopeşti ciocoata şi o laşi la răcorit

Mixezi untul cu zahărul pudrăapoi adaugi ciocolatacacauanuca măcinată şi esenţă de rom, după gust. 

Laşi crema la frigider 30 de minute, apoi umpli fiecare coajă de nucă şi le lipeşti două câte două.

Le serveşti a doua zi, decorate cu zahăr pudră.

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

 

Încearcă şi Desertul copilăriei: Amandine

 

Loading...