Din ingrediente simple, dar făcute cu multă dragoste, deliciile din seria „Deserturile copilăriei”, alese de Click! Poftă bună!, sunt menite să-ţi reamintească de gustul dulce şi bun de odinioară!

Ingrediente

Pentru blat

  • 9 ouă
  • 135 ml apă minerală
  • 300 g zahăr
  • 390 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g cacao

Pentru cremă

  • 750 ml lapte
  • 5 gălbenuşuri
  • 50 g amidon
  • 50 g făină
  • 125 g zahăr tos
  • 70 g cacao
  • 220 g unt
  • 40 g zahăr pudră
  • 1 esenţă rom

Pentru sirop

  • 400 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 2 plicuri cappuccino, opţional

Pentru glazură

  • 150 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată neagră

Mod de preparare 

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu zahărulÎncorporezi gălbenuşurile unul câte unulapa mineral, apoi adaugi făina amestecată cu cacaua şi cu praful de copt. Omogenizezi şi pui compoziţia într-o tavă dreptunghiularătapetată.  Dai tava la cuptorîncălzit în prealabil, la 175 °C, 30-35 de minute. 

Laşi blatul  se răcească completînainte -l tai, transversalîn trei felii egale.

Pentru cremăcombini făina cu zahărul tosamidonul şi cacauaapoi adaugi gălbenuşurile şi omogenizezi. 

Încălzeşti laptele şicând aproape începe  clocoteascăîl dai deoparte şi iei 100 de ml, pe care îl amesteci energic cu făina. 

Pui compoziţia obţinută în laptele fierbinteadaugi esenţa de rom, 

aşezi din nou pe foc mic şi amesteci încontinuu până se îngroaşă crema.

O dai deoparte şi o laşi la răcit.

Mixezi spumă untul combinat cu zahărul pudrăapoi încorporezi treptat crema şi baţi până obţii o compoziţie 

omogenă.

Pentru siroppui toate ingredientele într-o cratiţăamesteci şi le laşi  fiarbă 5 minute, apoi dai deoparte şi laşi la răcorit.

Însiropezi prima foaie de blat. Întinzi peste ea jumătate din cantitatea de cremă şi repeţi astfel cu restul ingredientelordeasupra fiind o foaie de blat însiropatăDai prăjitura la rece peste noapte.

Pentru glazurărupi ciocolata bucăţi şi o combini cu frişca lichidă. Le aşezi pe foc mic şi amesteci până se omogenizează

Laşi la răcoritapoi torni glazura peste amandină şi o decorezi după imaginaţie.

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

 

Sfatul Click! Poftă Bună

 

În deserturile de post, pentru a lega compoziţiapoţi înlocui ouăle cu alte ingrediente. Mai exact, fiecare ou poate fi înlocuit de o jumătate de banană pasată sau 70 g piure de mere coapte.

 

Vezi şi Top 5 checuri pufoase de post

 

Loading...