Desertul copilăriei: Amandine

1 shutterstock 382535776 jpg jpeg

Din ingrediente simple, dar făcute cu multă dragoste, deliciile din seria „Deserturile copilăriei”, alese de Click! Poftă bună!, sunt menite să-ţi reamintească de gustul dulce şi bun de odinioară!

Ingrediente

Pentru blat

  • 9 ouă
  • 135 ml apă minerală
  • 300 g zahăr
  • 390 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g cacao

Pentru cremă

  • 750 ml lapte
  • 5 gălbenuşuri
  • 50 g amidon
  • 50 g făină
  • 125 g zahăr tos
  • 70 g cacao
  • 220 g unt
  • 40 g zahăr pudră
  • 1 esenţă rom

  • 400 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 2 plicuri cappuccino, opţional

  • 150 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată neagră

Mod de preparare 

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Încorporezi gălbenuşurile unul câte unul, apa mineral, apoi adaugi făina amestecată cu cacaua şi cu praful de copt. Omogenizezi şi pui compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, tapetată.  Dai tava la cuptor, încălzit în prealabil, la 175 °C, 30-35 de minute. 

înainte 

 o 

omogenă.

Însiropezi prima foaie de blat. Întinzi peste ea jumătate din cantitatea de cremă şi repeţi astfel cu restul ingredientelor, deasupra fiind o foaie de blat însiropată. Dai prăjitura la rece peste noapte.

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

Sfatul Click! Poftă Bună

coapte

Vezi şi Top 5 checuri pufoase de post

Top 5 checuri pufoase de post

1 shutterstock 1663681087 jpg jpeg