Din ingrediente simple, dar făcute cu multă dragoste, deliciile din seria „Deserturile copilăriei”, alese de Click! Poftă bună!, sunt menite să-ţi reamintească de gustul dulce şi bun de odinioară!

Ingrediente

Pentru blat

  • 1 foaie aluat foitaj
  • 18 foi de plăcintă
  • 200 g unt

Pentru crema de mac

  • 200 g seminţe de mac
  • 190 ml lapte fierbinte
  • 100 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Pentru crema de brânză

  • 1 kg brânză proaspătă de vaci
  • 150 g smântână
  • 150 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Pentru umplutura de mere

  • 900 g mere mai acre
  • 5 g scorţişoară
  • 10 ml zeamă de lămâie

Pentru crema de nuci

  • 250 g nuci
  • 100 g zahăr
  • 120 ml lapte

Mod de preparare 

Pentru crema de mac, amesteci seminţele cu laptele fierbinte, zahărul tos şi cel vanilatLaşi până se umflă macul.

Pentru crema de brânză, combini brânza de vaci, bine scursă, cu smântâna, ouăle, zahărul tos, cel vanilat şi sarea. 

Pentru umplutura de mere, descojeşti fructele, le dai prin răzătoarea mare, le storci şi le combini cu zeama de lămâie şi scorţişoara. 

Pentru crema de nuci, macini nucile şi le combini cu zahărul şi laptele.

Pui într-o tavă dreptunghiulară, tapetată, foaia de aluat foitaj, apoi două foi de plăcintă, pe care le ungi cu unt topit. Pui jumătate din crema de mac, apoi 2 foi de plăcintă, le ungi cu unt topit şi pui jumătate din cantitatea de mere. Pui alte două foi de plăcintă, le ungi cu unt şi aşezi jumătate din crema de nuci.

Aşezi alte două foi de plăcintă, peste care întinzi jumătate din crema de brânză. Repeţi în aceeaşi ordine cu restul ingredientelor, începând cu un nou strat de mac, până când termini ingredientele şi deasupra este un strat de foi de plăcintă. Dai tava la cuptor aproximativ o oră, la 180°C.

După ce s-a răcorit,  decorezi prăjitura după imaginaţie.

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

 

Încearcă şi Desertul copilăriei: Savarine

Loading...