Bulgărași de morcovi cu nucă

bulgarasi de morcov jpg

Dietă, regim sau pur și simplu nevoia de a lua pauză de la consumul de zahăr te poate face să încerci rețeta propusă de noi.

Ingrediente

1 cană morcovi rași mărunt

1 linguriță extract de vanilie

1 cană nuci măcinate

1 cană tărâțe de ovăz

½ cană unt de arahide

¼ cană îndulcitor natural

1 linguriță scorțișoară

1 praf de sare

Mod de preparare

Amesteci morcovii cu nucile măcinate și cu ovăzul. Adaugi untul de arahide, îndulcitorul, extractul de vanilie, scorțișoara și sarea. Amesteci bine toate ingredientele până când obții o compoziție omogenă. Lași amestecul să se odihnească în frigider 30 de minute pentru îngroșarea compoziției.

După ce amestecul s-a răcit, iei câte o lingură din compoziție și formezi bile mici. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, așezi biluțele și o dai la frigider încă 30 de minute până se întăresc.