Cheesecake raw vegan cu spirulină

1 shutterstock 1503786872 1 jpg jpeg

Prăjitura raw vegană pe bază de spirulină, preparata fară foc, e un desert sănătos şi delicios. Prepară-l şi tu, chiar dacă nu eşti adeptul dietei raw vegane. Vei fi uimit!

Ingrediente

Pentru blat

  • 250 g nuci
  • 6 curmale uscate
  • 2 linguri fulgi cocos
  • 1 lingură ulei cocos
  • 1 praf de sare

Pentru cremă 

  • 250 g caju
  • 60 ml sirop de arţar
  • 6 linguri ulei cocos
  • conţinutul unei capsule de spirulină
  • 1 praf de sare
  • mentă, pentru decor
  • nucile preferate, pentru decor

Înmoi nucile caju în apă pentru 60 de minute după care scurgi apa şi le pui deoparte.

Pentru a prepara blatul, pui ingredientele într-un blender şi le mixezi până obţii o textură sfărâmicioasă. Transferi compoziţia într-o formă rotundă de tort, cu inel detaşabil şi presezi bine cu o lingură. Laşi deoparte.

Pentru cremă, adaugi toate ingredientele într-un blender şi le amesteci la intensitatea maximă, până formezi o cremă moale. O torni uniform peste blatul din formă. Poţi orna cu mentă şi nucile preferate. Dai la congelator pentru 2 ore până se întăreşte.

Scoţi de la congelator şi laşi prăjitura la temperatura camerei 15 minute înainte de a o servi.

Pentru a afla mai multe despre beneficiile spirulinei poţi citi articolul următor. 

Pentru a afla mai multe despre beneficiile spirulinei poţi citi articolul următor. 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} li.li2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} span.s1 {font: 10.0px Menlo} ul.ul1 {list-style-type: disc}

2 shutterstock 1185058732 jpg jpeg

FOTO: Shutterstock