Cum pregătește Tily Niculae tortul de biscuiți

Tily Niculae are o pasiune pentru gătit și adoră să încerce rețete diverse. Fiica ei, Sarah, îi e ajutor de nădejde. Iată cum pregătește actrița tortul cu biscuiți!
Pentru blat
800 gr biscuiți
100 gr migdale sau nuci de pădure
100 gr miez de nucă
Pentru siropul de cacao
250 ml apă
250 gr zahăr
70 gr cacao
150 gr unt
2 ml esență rom
Pentru glazură
120 ml smântână lichidă
120 gr ciocolată
1. Mărunțești biscuiți cu mâna. Nu-i pune într-un robot că-i faci zob. De data asta faci tort, nu blat pentru cheesecake:).
2. Într-o cratiță adaugi apa, zahărul,cacaoa și untul. După ce s-au mixat bine ingredientele adaugi esența de rom.
3. Adaugi siropul (când s-a răcit) peste biscuiții mărunțiți și amesteci.
4. Între timp, pe foc, într-o tigaie adaugi nucile&migdalele. Le tragi puțin cât să nu se prăjească ci să capete o consistențe crunchy și adaugi peste biscuiții însiropați. Ce crezi? AMESTECI din nou. Răstorni toată compoziția în orice fel de formă pentru tort ai avea.
5. Pentru glazură poți lua ciocolată normală, dar eu am găsit bănuți din ciocolată și mi-a fost super ușor să-i pun să se topească la bain-marie. Am adăugat și smântâna, iar rezultatul a fost o compozoție omogenă de glazură pe care am turnat-o peste blatul de biscuiți.
6. Recomandarea ar fi să nu degustați mai repede de două ore. Da, știu. Și mie mi se face poftă. Însă pe mine m-au ținut nervii și am lăsat tava cu tort peste noapte la frigider.