Cum pregătește Tily Niculae tortul de biscuiți

tort83 jpg

Tily Niculae are o pasiune pentru gătit și adoră să încerce rețete diverse. Fiica ei, Sarah, îi e ajutor de nădejde. Iată cum pregătește actrița tortul cu biscuiți!

Pentru blat

 800 gr biscuiți

 100 gr migdale sau nuci de pădure 

100 gr miez de nucă

Pentru siropul de cacao

 250 ml apă

 250 gr zahăr 

70 gr cacao

 150 gr unt 

2 ml esență rom

Pentru glazură

 120 ml smântână lichidă 

120 gr ciocolată

1.  Mărunțești biscuiți cu mâna. Nu-i pune într-un robot că-i  faci zob. De data asta faci tort, nu blat pentru cheesecake:).

2.  Într-o cratiță adaugi apa, zahărul,cacaoa și untul. După ce s-au mixat bine ingredientele adaugi esența de rom.

3.  Adaugi siropul (când s-a răcit) peste biscuiții mărunțiți  și amesteci.

4.  Între timp, pe foc, într-o tigaie adaugi nucile&migdalele. Le tragi puțin cât să nu se prăjească ci să capete o consistențe crunchy și adaugi peste biscuiții însiropați. Ce crezi? AMESTECI din nou. Răstorni toată compoziția în orice fel de formă pentru tort ai avea.

5.  Pentru glazură poți lua ciocolată normală, dar eu am găsit bănuți din ciocolată și mi-a fost super ușor să-i pun să se topească la bain-marie. Am adăugat și smântâna, iar rezultatul a fost o compozoție omogenă de glazură pe care am turnat-o peste blatul de biscuiți.

6.  Recomandarea ar fi să nu degustați mai repede de două ore. Da, știu. Și mie mi se face poftă. Însă pe mine m-au ținut nervii și am lăsat tava cu tort peste noapte la frigider.