Cum prepară Ioana Ginghină tortul raw vegan cu suc de portocale
E delicios, nu necesită mult efort și nu ai nevoie decât de câteva ingrediente! Ioana Ginghină îl prepară frecvent.
"Am folosit un inel de tort de 25 de cm, deci destul de mărișor, căci vreau să mănânc din el toată săptămână", spune Ioana.
Blatul
Migdale o cană, iar o cană nucă românească , lăsate la înmuiat 8 ore. Dacă vreți să dați “viteză” procesului de înmuiere, puteți să puneți apă fierbinte peste ele, însă nu vor mai avea aceleași proprietăți.
2 căni de fructe uscate, înmuiate şi ele cca o ora Am folosit un mixt de fructe exotice. Se procesează prima dată nucile şi migdalele şi apoi se adaugă fructele uscate. Primul blat se întinde în formă de tort şi se da la congelator.
Crema cu portocale
500g caju înmuiat cca o ora
1/2 cană suc de portocale
75 g unt de cocoș
3-4 linguri de miere
Ingredientele se procesează la blender, toate, mai puțin unul topit de cocos, care se adaugă la final, când crema este gata. Apoi se întinde în formă de tort, peste blat. Eu am decorat cu afine congelate şi am lăsat tortul până a două zi la congelator. Pentru a fi mâncat trebuie scos cu 20 de minute înainte la temperatura camerei".