Idee de desert fără coacere: prăjitură de biscuiți cu mascarpone

Dacă aveți o zi ceva mai relaxată, în care simțiți că spiritul de „gospodină” vă învăluie, însă nu ați vrea să petreceți, totuși, prea mult timp în bucătărie, avem soluția! Oricând aveți poftă de ceva dulce, puteți apela la o rețetă ușoară de prăjitură, care nu necesită coacere. Iată cum să faci un desert de biscuiți cu cremă de mascarpone!

Prăjitură cu biscuiți și cremă de mascarpone Foto: Blog Laura Adamache
Prăjitură cu biscuiți și cremă de mascarpone Foto: Blog Laura Adamache

Ideală pentru zilele în care vă doriți să vă bucurați de un desert ușor, gustos și simplu de preparat, rețeta de prăjitură de biscuiți cu mascarpone nu dezamăgește niciodată! Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie, dar și cum să le preparați pentru a obține o adevărată delicatesă!

Prăjitură cu biscuiți și cremă – Ingrediente

(4-6 persoane)

  • 26 biscuiți Petit Beurre
  • 300 g brânză mascarpone
  • 125 g Nutella
  • 150 ml cafea
  • fulgi de migdale pentru decor

Mod de preparare:

  • Pentru început, preparăm cafeaua. În acest sens poate fi folosită cafea normală, cafea decofeinizată și chiar și cafeaua 3 în 1, la plicuri. Dacă prăjitura va fi gustată și de către cei mici, cafeaua poate fi înlocuită cu 150 ml de lapte la temperatura camerei.
  • Apoi, trecem la crema de mascarpone: punem brânza mascarpone într-un vas, unde o vom da prin mixer aproximativ 1 minut. Apoi, adăugăm crema de Nutella și continuăm să mixăm până obținem o cremă omogenă. 
  • Următorul pas este să ungem biscuiții cu această cremă și să îi lipim între ei. Vom forma astfel 13 perechi de biscuiți.
  • Perechile de biscuiți vor fi acum înmuiate în cafea (sau lapte) și se lipesc între ele cu un alt strat de cremă de mascarpone, așezate pe un platou, în poziție verticală, ca în poza de mai jos.
  • Apoi, ungem întreaga prăjitură care s-a format cu crema rămasă și o ornăm cu fulgi de migale. Ulterior, aceasta trebuie lăsată la frigider pentru minim 4 ore sau chiar pentru tot restul nopții. 
  • Când e gata, prăjitura se taie pe diagonală, în felii de aproximativ 2 cm grosime și este gată de servire, cu cafea, lapte sau ceai alături, și chiar și simplă, în funcție de preferințe.
Așa trebuie să arate structura prăjiturii înainte să fie acoperită complet cu cremă Foto: Blog LA
Așa trebuie să arate structura prăjiturii înainte să fie acoperită complet cu cremă Foto: Blog LA