Mousse de ciocolată
Deserturile au fost mereu şi vor fi slăbiciunea tuturor. Acest delicios mousse de ciocolată, preparat în casă, este dulcele perfect chiar şi pentru cei care ţin la siluetă, asta pentru că este slab în calorii.
Iată cât de rapid poţi face această reţetă de mousse de ciocolată pentru a-ţi oferi un răsfăţ culinar dulce, chiar şi atunci când te afli la dietă sau nu ai timp de petrecut în bucătărie.
Ingrediente mousse de ciocolată
- 3 albuşuri
- 3 gălbenuşuri
- 1 cană de apă (250 ml)
- ½ cană de zahăr (60 g)
- 2 căni de friscă (240 ml)
- 1 tabletă de ciocolată (200 g)
- 1 pahar cu suc de portocale (80 ml)
- 1 lingură de lichior de portocale (15 ml)
- 2 linguri de ciocolată rasă, de decorat (30 g)
- Migdale pentru decor (15 g)
Citeşte şi: Dă-i un alt gust prăjiturii Tiramisu. Încearcă reţeta cu câteva picături de lichior
Dă-i un alt gust prăjiturii Tiramisu. Încearcă reţeta cu câteva picături de lichior
Mod de preparare mousse de ciocolată
Începeţi să topiţi ciocolata folosind o baie de apă.
Apoi, într-un castron de dimensiuni medii, bateţi albuşurile de ou până când devin spumă.
După aceea, adăugaţi gălbenuşurile, ciocolata topită, zahărul, sucul de portocale şi lichiorul de portocale şi bateţi-le bine.
În compoziţia rezultată, adăugaţi frişca pentru a da o consistenţă aerată mousse-ului.
În cele din urmă, se puneţi mousse-ul în pahare mici sau cupe de îngheţată şi se lasă la frigider cel puţin două ore.
Scoateţi paharele din frigider şi decoraţi-le cu puţină ciocolată rasă. Puteţi adăuga, de asemenea, câteva migdale şi chiar frunze de mentă.
Poftă bună!