Plăcintă cu cireşe

placinta cu cirese jpeg

Pentru că ne pregătim de cura cu cireşe din fiecare an, înainte de a prepara o delicioasă plăcintă cu cireşe, trebuie să ţinem cont că aceste fructe au şi numeroase efecte asupra sănătăţii. Cum ar fi reducerea febrei musculare. Dacă faci zionic sport sau activităţi fizice, atunci sucul proaspăt de cireşe îţi poate fi de mare ajutor. Flavonoidele şi antocianidele sunt substanţe active cu proprietăţi analgezice care calmează febra şi durerile musculare. În plus, medicii au constatat că persoanele care beau zilnic 700 ml de suc proaspăt de cireşe îşi îmbunătăţesc capacitatea de efort cu 15%.

Plăcintă cu cireşe - Ingrediente (1 tavă)

1 lingură unt la temperatura camerei 1 pachet aluat de plăcintă de casă 4 căni cireşe 1 cană şi jumătate zahăr 4 linguri amidon de porumb 1 albuş

Plăcintă cu cireşe - Mod de preparare

Speli cireşele şi le elimini sâmburii şi codiţele. Le amesteci cu zahărul şi amidonul de porumb şi le aşezi pe foc mic până se topeşte zahărul, iar compoziţia devine asemănătoare unui gem. Ungi o tavă de tartă cu untul moale şi pui una din foile de plăcintă. O întinzi bine şi pe pereţii tăvii. Înţepi din loc în loc cu o furculiţă şi ungi cu albuş. Torni compoziţia de cireşe, aşezi o altă foaie de aluat, pe care o lipeşti bine pe margine.

Dai plăcinta la frigider şi o ţii cam o oră să se răcească. Apoi o bagi în cuptorul încins în prealabil şi o coci 40-45 de minute până capătă o culoare auriu-arămie plăcută. Serveşti când s-a mai răcorit.

Prăjitură „Pădurea neagră“ cu cireşe

Prăjitură „Pădurea neagră“ cu cireşe

Tartă cu brânză şi cireşe

Tartă cu brânză şi cireşe

Tartă cu cireşe

Tartă cu cireşe