Tocăniță turcească de pui

Tocănița turcească de pui este un preparat gustos, aromat, cu legume și condimente.

tocanita turceasca jpg

Ingrediente

1 ceapă mare, tăiată solzi

1 ardei roșu

1 ardei verde

2-3 roșii mari

600 g piept de pui, tăiat cuburi

3 căței de usturoi tocați

3 linguri ulei

sare

piper

1 linguriță boia dulce

½ linguriță chimion măcinat

puțin pătrunjel proaspăt, pentru servit

Mod de pregatire

Încingi o tigaie mare, torni uleiul și adaugi cuburile de pui. Le prăjești 6-7 minute la foc mediu, până se rumenesc ușor. Pui ceapa și usturoiul, amesteci și călești 2-3 minute, apoi adaugi ardeii tăiați fâșii. Gătești totul încă 5 minute, amestecând din când în când.

Adaugi roșiile tocate, condimentezi cu sare, piper, boia și chimion. Reduci focul la mediu, acoperi și lași să fiarbă 10-12 minute, până scade puțin și puiul e fraged. Presari pătrunjel tocat și stingi focul.