Mere în caramel cu arahide
Merele în caramel cu arahide sunt perfecte ca desert rapid la petreceri.

Ingrediente
6 mere
200 g zahăr
50 g unt
100 ml smântână lichidă
1 lingură apă
un praf de sare
100 g arahide prăjite, nesărate, tocate grosier
bețe din lemn
Mod de preparare
Speli merele și le ștergi bine până sunt uscate. Înfigi câte un băț în fiecare măr.
Pui zahărul cu apa într-o crăticioară la foc mediu. Lași să fiarbă, fără să amesteci, până capătă o culoare auriu-închis. Iei de pe foc, adaugi untul și torni smântâna treptat, amestecând rapid. Pui și un praf de sare.
Lași caramelul să se răcorească 5-7 minute, cât să fie gros, dar încă fluid.
Scufunzi fiecare măr în caramel, rotești să se acopere uniform, apoi tăvălești imediat prin arahidele tocate.
Așezi pe hârtie de copt și lași să se întărească complet, aproximativ 20 de minute.