Plăcintă cu lămâie

2 placinta lamaie jpg jpeg

Dacă doriţi să încercaţi o reţetă delicioasă şi simplă, aruncaţi o privire la această plăcintă cu lămâie. Este scăzut de calorii, revigorant şi recomandabil tuturor membrilor familiei.

Ingrediente placintă cu lămâie

Pentru blat:

  • O cană şi jumătate de făină
  • 100 de grame de unt
  • 3 gălbenuşuri de ou
  • 3 linguri de apă rece cu gheaţă

Citeşte şi: Tartă cu mango

Tartă cu mango

Pentru umplutură

  • Suc din 5 lămâi
  • 75 grame amidon (făină de porumb)
  • 6 gălbenuşuri
  • 4 albusuri
  • 45 grame unt
  • O jumătate de pahar lapte rece
  • 150 grame nuci bucăţi

Instrucţiuni pentru plăcinta cu lămâie

1. Începeţi să ungeţi tigaia cu unt. Acest lucru va împiedicaplăcinta să se lipească de ea.

2. Apoi, preîncălziţi cuptorul la 170 de grade Celsius.

3. Începeţi să pregătiţi blatul. Urmaţi câţiva paşi: Luaţi un bol şi primul lucru de făcut este să amestecaţi făina cu untul.

4. Adăugaţi cele 3 gălbenuşuri şi apa necesară pentru a face blatul ca o cocă. Se amestecă bine până se formează o bilă. Se acoperă cu folie de plastic şi se lasă să stea la frigider 15 minute.

5. După ce au trecut cele 15 minute, verificaţi dacă blatul tartei este perfect uniform. În tava cu margini detaşabile întindeţi blatul tartei, dar nu uitaţi să faceţi marginile cu o înălţime de cel puţin 2 cm. Trebuie să fie suficient de ridicat pentru a turna apoi amestecul în el.

6. Coaceţi crusta 25 de minute.

7. După ce s-a copt, lăsaţi să se răcească la temperatura camerei.

8. Acum este timpul să faceţi umplutura cu lămâie. Începeţi prin a strecura sucul din lămâie.

9. Acum, încălziţi sucul într-un vas până dă în clocot.

Citeşte şi: Cum faci ketchup acasă, reţetă originală

Cum faci ketchup acasă, reţetă originală

10. Luaţi o jumătate de pahar de lapte rece şi adăugaţi în ea cele 75 de grame de amidon. Adăugaţi acest amestec în oala cu sucul de lămâie clocotit. Amestecul se va îngroşa.

11. Adăugaţi gălbenuşurile de ou şi untul. Nu încetaţi să agitaţi.

12. După ce devine cremos, luaţi de foc şi lăsaţi să se răcească la temperatura camerei.

13. Apoi turnaţi acest amestec delicios în blatul făcut anterior şi băgaţi la cuptor pentru încă 15 minute.

14. Pentru bezea, bateţi albuşurile spumă. După ce sunt gata, decoraţi şi adăugaţi bucăţile de nuci. Lăsaţi 3 minute la cuptor ca bezeaua să capete a nuanţă aurie

Lasaţi să se răcească şi serviţi-o cu îngheţată de vanilie.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg