Plăcinţele cu brânză şi mac

1 1 jpg jpeg

Ce ingrediente ai nevoie pentru plăcintele cu mac şi brânză

 

Cum se prepară plăcinţelele: 

Pentru aluat, cerni făina într-un vas adânc şi faci o gropiţă în care pui drojdia amestecată cu o linguriţă de zahăr şi cu laptele călduţ.

Frămânţi aluatul şi, când începe să se lege, adaugi ouăle, zahărul, sarea şi uleiul esenţial de portocală. Încorporezi untul moale şi continui să frămânţi până când obţii un aluat elastic şi nelipicios.

Îl acoperi cu folie alimentară şi-l laşi la loc cald până îşi dublează volumul, aproximativ 2 ore. 2 Între timp, pregăteşti umplutura. Amesteci brânza cu ouăle, adaugi zahărul, zahărul vanilat şi făina până când obţii o compoziţie cremoasă pe care o dai la frigider. Laptele îl pui pe foc, iar când e fierbinte, adaugi macul şi scorţişoara.

După ce s-a răcit, încorporezi şi magiunul de prune. 3 Răstorni aluatul pe masa de lucru presărată cu făină şi-l împarţi în 10 bucăţi egale. Din fiecare bucată de aluat formezi câte o plăcintă rotundă, iar mijlocul îl aplatizezi cu degetele şi pui câte o linguriţă din amestecul de magiun cu mac, şi apoi câte o linguriţă de brânză.

Dacă vrei, în loc de mac cu magiun, poţi umple câteva plăcinţele cu caise din compot scurse bine. Aşezi plăcintele pe o tavă tapetată şi le laşi la loc cald, acoperite cu un prosop, o oră. Baţi gălbenuşul cu laptele şi ungi partea neacoperită de umplutură a plăcintelor. Le coci 15-20 de minute, la 200 °C. 4 După ce s-au răcit, decorezi plăcintele cu stafide şi migdale.