Plăcinte cu mac şi vanilie

placinte cu mac si vanilie jpeg

În bucătăria evreiască, se fac rulade cu seminţe de mac, numite beigli, care sunt specifice sărbătorii de Purim. În India, ele sunt amestecate cu nucă de cocos şi mirodenii şi sunt adăugate în korma, un fel tradiţional. Noi vă poftim la o porţie zdravănă de plăcinte cu mac şi vanilie.

Plăcinte cu mac şi vanilie - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 325 g făină 100 ml lapte 75 g unt 80 g zahăr 1 plic praf de copt 1 ou un praf de sare

300 g mac

200 ml lapte

100 g zahăr

esenţă de vanilie

2 ouă

Plăcinte cu mac şi vanilie - Mod de preparare

Amesteci făina cu untul, zahărul şi sarea până se omogenizează. Apoi, încorporezi oul bătut, laptele, praful de copt şi formezi un aluat. Dai deoparte pentru o oră. Speli macul, îl pui într-o cratiţă la foc mic şi adaugi laptele, ouăle bătute şi zahărul. Fierbi, amestecând din când în când, până este absorbit tot laptele. Adaugi o linguriţă de esenţă de vanilie. Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei budinci mai groase. Dai de pe foc şi laşi la răcit.

Întinzi aluatul şi decupezi în ce forme vrei şi pui pe fiecare din compoziţia cu mac, îndoi şi lipeşti. Încingi cuptorul, pui „pacheţelele“ obţinute în tava tapetată. Le laşi la cuptor pentru 30 de minute sau până devin arămii.