Prăjitură cu brânză de vaci și afine

prajitura cu branza si afine jpg

Conform unor studii, în comparaţie cu alte 20 de fructe, afinele se clasează pe primul loc în privinţa capacităţii antioxidante totale. Bucură-te şi tu de gustul acestor fructe într-o delicioasă prăjitură cu brânză şi afine.

Ingrediente

500 g brânză de vaci

200 g zahăr

4 ouă

coaja rasă de la 1 lămâie

100 g unt topit

100 g făină

200 g afine (proaspete sau congelate)

unt și făină pentru ungerea și tapetarea tăvii

Mod de preparare

Scurgi de lichid brânza de vaci și o pui într-un castron mare. Adaugi zahărul și ouăle, amesteci bine, apoi încorporezi coaja rasă de lămâie și untul topit. Treptat, adaugi făina și amesteci bine până obții o compoziție omogenă. Pui afinele în compoziție, amestecând ușor.

Pregătești mai multe vase ceramice mici și le ungi cu unt și le tapetezi cu făină. Torni amestecul în ele și dai la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau până ce trec testul scobitorii.

Ții prăjitura în forme timp de câteva minute, o scoți și o lași să se răcească complet înainte de a o servi. O decorezi cu afine proaspete.