Prăjitură cu brânză de vaci și afine
Conform unor studii, în comparaţie cu alte 20 de fructe, afinele se clasează pe primul loc în privinţa capacităţii antioxidante totale. Bucură-te şi tu de gustul acestor fructe într-o delicioasă prăjitură cu brânză şi afine.
Ingrediente
500 g brânză de vaci
200 g zahăr
4 ouă
coaja rasă de la 1 lămâie
100 g unt topit
100 g făină
200 g afine (proaspete sau congelate)
unt și făină pentru ungerea și tapetarea tăvii
Mod de preparare
Scurgi de lichid brânza de vaci și o pui într-un castron mare. Adaugi zahărul și ouăle, amesteci bine, apoi încorporezi coaja rasă de lămâie și untul topit. Treptat, adaugi făina și amesteci bine până obții o compoziție omogenă. Pui afinele în compoziție, amestecând ușor.
Pregătești mai multe vase ceramice mici și le ungi cu unt și le tapetezi cu făină. Torni amestecul în ele și dai la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau până ce trec testul scobitorii.
Ții prăjitura în forme timp de câteva minute, o scoți și o lași să se răcească complet înainte de a o servi. O decorezi cu afine proaspete.