Prăjitură cu ciocolată

Prăjitura cu ciocolată este un desert clasic, bogat și decadent, ideal pentru iubitorii de ciocolată.

prajitura cu cuocolata jpg

Ingrediente

Pentru blat

150 g făină

300 g iaurt grecesc

50 ml ulei

150 g zahăr

1 linguriță praf de copt

4 linguri cacao

1 praf de sare

Pentru mousse-ul de ciocolată

150 g ciocolată neagră

400 ml smântână lichidă

5 g gelatină

1 linguriță esență de rom

2 linguri apă rece

200 g afine, spălate

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci iaurtul cu zahărul, cu uleiul și mixezi aproximativ 3 minute. Separat, cerni făina și o combini cu sarea, cu praful de copt și cu cacaua, apoi omogenizezi cele două combinații cu o spatulă. Răstorni aluatul format într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl coci la cuptorul preîncălzit aproximativ 45 de minute. Îl lași la răcit.

Pentru mousse-ul de ciocolată, hidratezi gelatina în apă rece. Separat, mixezi 200 ml de smântână rece până devine frișcă. Topești ciocolata la baie de aburi, o lași la răcit, apoi o amesteci cu smântâna rămasă.

Pui gelatina pe foc doar până se topește, având grijă să nu dea în clocot. O dai de pe foc, încorporezi în ea o lingură din frișca bătută și o lași la răcit. Restul de frișcă bătură o încorporezi în ciocolata topită, apoi începi să mixezi, adaugi gelatina și romul și continui să mixezi după fiecare. Lași deoparte.

Întinzi peste blat mousse-ul, presari ciocolata rasă și dai la rece. La servire, o decorezi cu afine, după gust.