Prăjitură cu nuci şi cremă de brânză

1365089956 0494nuci jpeg

Desertul de azi are acea combinaţie de ingrediente care te fac să nu te saturi niciodată de ea.

Ingrediente (1 tavă)

6 albuşuri

1 cană zahăr

250 g nucă

1 esenţă de rom

3 linguri făină

1 kg brânză de vaci

1 cană zahăr

6 gălbenuşuri

1 pachet unt

1 esenţă portocale

100 ml lapte

50 ml smântână dulce

300 g ciocolată

Mod de preparare Baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi baţi în continuare până se topeşte. Pui nuca măcinată, esenţa de rom, făina şi amesteci foarte uşor cu o lingură de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată, o introduci la cuptor pentru 20-30 de minute până se rumeneşte, după care dai la răcit.

Amesteci gălbenuşurile cu laptele zahărul şi esenţa de portocale. Aşezi pe baie de aburi şi amesteci continuu până devine ca o smântână mai groasă. Dai deoparte şi o laşi la răcit. Mixezi brânza, adaugi crema de gălbenuşuri, untul şi omogenizezi foarte bine.

Smântâna dulce o pui în bain-marie împreună cu ciocolata tăiată bucăţi mici. Peste blat torni crema de brânză, o întinzi şi pui glazura de ciocolată. Nivelezi şi dai prăjitura la rece două ore, înainte să o serveşti.