Reţetă simplă de ecler făcut în casă
Printre cele mai delicioase deserturi se numără eclerurile, motiv pentru care îţi propunem să încerci această reţetă simplă de ecler făcut în casă.
Dacă ai chef de ceva dulce, încearcă această reţetă, pe care o vei îndrăgi de la prima savurare.
- 100 de grame de margarină sau unt
- patru ouă
- 125 grame de găină
- o jumătate de linguriţă de sare
- 125 ml de apă
- o cană de lapte rece
- trei linguri de zahăr
- două linguri de cacao
- o lingură cu vârf de făină
- o esenţă de rom
- 50 de grame de unt
- 300 de ml de frişcă bătută
Gustări din iaurt şi unt de arahide
- 3-4 linguri de cacao
- şase linguri de apă
Mod de preparare ecleruri:
Se pune margarina sau untul cu apa şi sarea la foc. Când dă în clocot, se adaugă făina şi se amestecă bine. Se fierbe puţin la foc mic, iar apoi se ia de pe foc şi se răceşte (într-o cratiţă cu apă ). Când este aproape rece, se adaugă pe rând ouăle.
Se pune în tavă sub formă de bastonaşe şi se dă la foc potrivit (180 grade Celsius) pentru 30 minute şi se poate deschide cuptorul doar după 20 minute. După ce se răcesc se taie în două pe lungime.
Se pun toate ingredientele în cratiţă în afară de lapte care se pune în mijloc şi se amestecă. Se fierbe la foc potrivit amestecând mereu, până se îngroaşă. Se adaugă esenţă de rom şi 50 unt. Se amestecă bine, se lasă să se răcească.
Se fierb toate ingredientele şi se toarnă pe deasupra.
Poftă bună!