Rulada cu morcovi şi gem de caise
Rulada cu morcovi şi gem de caise este un desert delicios, uşor de pregătit şi este adorat de copii.
Ingrediente
Pentru blat
- 4 ouă
- 100 g morcovi
- 160 g făină
- 50 g unt
- ½ linguriţă praf de copt
- 100 g zahăr
Pentru umplutură
- 200 g gem de caise
- 300 g frişcă bătută
- 100 g iaurt gras
- 1 lingură zahăr pudră
- Pentru decor
- zahăr pudră
- mentă proaspătă
Mod de preparare:
Cureţi morcovii, îi fierbi şi îi faci piure. Mixezi spumă gălbe nuşurile cu zahărul, încorporezi untul topit şi răcit, piureul de morcovi, făina cernută şi praful de copt.
Separat, baţi albuşurile spumă şi le adaugi, în trei tranşe în aluat. Torni compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt şi dai la cuptorul preîncălzit, 12-14 minute, la 200 °C. Scoţi blatul din cuptor, pui un prosop umed peste el şi îl rulezi.
Pentru umplutură, amesteci frişca bătută cu iaurtul şi cu zahărul pudră. Când aluatul s-a răcit, scoţi hârtia de copt, întinzi un strat de gem, apoi crema. O rulezi şi o laşi la rece câteva ore. O serveşti presărată cu zahăr pudră şi decorată cu frunze de mentă.