Pizza rapidă

pizza rapida jpg

Raluca Safta, București, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

Pentru aluat:

150 ml apă caldă

3 linguri ulei de măsline

25 g drojdie proaspătă sau 1 plic de drojdie uscată

250 g făină

1 linguriță zahăr

1 praf de sare

Toppinguri:

oregano

2 linguri sos de roșii

mozzarella sau cașcaval

șuncă

ciuperci

măsline

ardei

porumb

alte toppinguri preferate

Mod de preparare

Dacă folosești drojdie proaspătă, o dizolvi în apă caldă. Amesteci toate ingredientele uscate, adaugi apa și uleiul, frămânți aluatul obținut, iar dacă este încă lipicios, mai adaugi făină până nu se mai lipește de degete. Dai aluatul deoparte 20-30 de minute, la temperatura camerei, până-și dublează volumul.

Între timp, pregătești toppingurile. Le tai după preferințe.

După ce aluatul a crescut, ungi cu ulei o tavă cu diametrul de 30 cm și așezi aluatul în centru. Folosind buricele degetelor, împingi aluatul uniform, de jur împrejur, spre marginile tăvii. Dacă dorești un blat normal pentru pizza de casă, înțepi aluatul din loc în loc cu o furculiță. Cu cât aluatul este mai înțepat, cu atât blatul va crește mai puțin. Dacă dorești o pizza de casă cu un blat pufos, poți să sari peste această etapă.

Întinzi sosul de roșii uniform, pe tot aluatul, presari oregano și adaugi mozzarella sau cașcaval, după preferințe. Așezi și restul ingredientelor deasupra și dai pizza la cuptor 30-40 de minute, până când blatul se rumenește.