Prăjitură cu căpșuni
Marius Macovei, din Brăila, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa rețete@click.ro!
Ingrediente
Pentru blat:
2 ouă
50 g zahăr
50 g făină
1 praf de sare
esență vanilie
Pentru cremă:
400 g cremă de brânză
500 g smântână pentru frișcă
100 g zahăr pudră
18 g gelatină
50 ml apă
Pentru jeleu:
400 g căpșuni congelate sau proaspete
150 ml apă
50 g zahăr
9 g gelatină
4 căpșuni proaspete, pentru decor
Mod de preparare
Bați cele 2 ouă împreună cu zahărul până își dublează volumul. Încorporezi făina, adaugi sarea și esența de vanilie. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, torni compoziția și o dai la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute sau până trece testul scobitorii.
Pui gelatina la hidratat. Între timp, într-un bol adaugi crema de brânză, zahărul și frișca lichidă. Mixezi 3-4 minute la viteză medie până obții o cremă moale.
După ce gelatina s-a hidratat, o topești la foc mic și o încorporezi în cremă. Crema obținută o răstorni peste blat, după ce acesta s-a răcit.
Hidratezi gelatina pentru jeleu. Adaugi căpșunile, zahărul și 100 ml de apă într-o crăticioară și lași să fiarbă la foc mic 3 minute. Oprești focul, le pasezi și încorporezi gelatina. Lași să se răcească puțin și apoi o torni peste cremă.
Dai prăjitura la frigider timp de o oră, o scoți și o ornezi după preferință.