Prăjitură cu căpșuni

prajituracapsuni din bucatarie jpg

Marius Macovei, din Brăila, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa rețete@click.ro!

Ingrediente

Pentru blat:

2 ouă

50 g zahăr

50 g făină

1 praf de sare

esență vanilie

Pentru cremă:

400 g cremă de brânză

500 g smântână pentru frișcă

100 g zahăr pudră

18 g gelatină

50 ml apă

Pentru jeleu:

400 g căpșuni congelate sau proaspete

150 ml apă

50 g zahăr

9 g gelatină

4 căpșuni proaspete, pentru decor

Mod de preparare

Bați cele 2 ouă împreună cu zahărul până își dublează volumul. Încorporezi făina, adaugi sarea și esența de vanilie. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, torni compoziția și o dai la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute sau până trece testul scobitorii.

Pui gelatina la hidratat. Între timp, într-un bol adaugi crema de brânză, zahărul și frișca lichidă. Mixezi 3-4 minute la viteză medie până obții o cremă moale.

După ce gelatina s-a hidratat, o topești la foc mic și o încorporezi în cremă. Crema obținută o răstorni peste blat, după ce acesta s-a răcit.

Hidratezi gelatina pentru jeleu. Adaugi căpșunile, zahărul și 100 ml de apă într-o crăticioară și lași să fiarbă la foc mic 3 minute. Oprești focul, le pasezi și încorporezi gelatina. Lași să se răcească puțin și apoi o torni peste cremă.

Dai prăjitura la frigider timp de o oră, o scoți și o ornezi după preferință.