Pască „iepuraş”

5 jpeg

Cititoarea noastră Loredana Manz din Timişoara ne-a trimis această reţetă de pască iepuraş. Mulţumim. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

500 g branză de vaci 4 ouă 150 g zahăr pudră 125 g smântână ½ pachet de margarină ½ pliculeţ praf de copt 1 lămâie făină cât cuprinde stafide

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spumă cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile unul cate unul.

image

Se toarna margarina topita şi răcita puţin, se amestecă bine apoi se pune brânza sfărâmata, smântâna, stafidele, coaja rasă de lămâie şi praful de copt. Se adaugă făina până se obţine o compoziţie ca de smântână groasă.

image

Se unge o formă de tarta care are gaură în mijloc cu ulei, se tapetează cu făină şi se toarnă în ea compoziţia pentru pasca iepuraş.

tarta

pasca

image

Se dă pasca iepuraş la cuptor aproximativ 35-40 de minute. După ce s-a copt pasca, se lasă la răcit. Apoi se răstoarnă, se ornează cu zahăr pudră şi în mijloc se aşază un iepuraş din ciocolata şi ouă de ciocolată.

pasca

image

image

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Pasca cu branza

Pasca cu branza

Cozonac cu migdale

Cozonac cu migdale

Tarta cu branza si portocale

Tarta cu branza si portocale