Prăjitură cu cremă

Prajitura jpeg

Această reţetă de prajitura cu crema am primit-o de la cititoarea noastră Cristina Sturzu din judeţul Timiş. Îţi mulţumim pentru reţetă! Nu uitaţi că aşteptăm să ne scrieţi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

Pentru foi: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 2 linguri cacao

6 ouă

31 linguri zahăr

100 g de cocos

250 g unt sau margarină

Mod de preparare:

Pentru foi, baţi spumă 6 albuşuri cu 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 2 linguri de cacao şi cu cele 6 gălbenuşuri. Împarţi aluatul în 3 părţi egale şi coci foile pe fundul tăvii. Pentru prima cremă baţi 6 albuşuri, pe baie de aburi, cu 18 linguri de zahăr. Când sunt gata adaugi nuca de cocos care se întinde pe cele trei foi coapte.

Pentru a doua cremă baţi 6 galbenuşuri, cu 13 linguri de zahăr pudră şi cu 3 linguri de lapte, pe care le fierbi pe baie de aburi şi, când s-a răcit, adaugi margarina sau untul.

Ungi o foaie cu jumătate din crema de gălbenuş, apoi cu cea de-a doua cremă, aşezi a doua foaie, întinzi cele două creme, apoi pui ultima foaie cu albus. Ornezi prajitura cu crema cu mărgele colorate şi cu ciocolată rasă.

Prajitura cu miere si pere caramelizate

Prajitura cu miere si pere caramelizate

Prajitura cu crema de lamaie

Prajitura cu crema de lamaie

Prajitura cu crema de branza

Prajitura cu crema de branza

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.