Prăjitură Mariana

Prajitura Mariana jpeg

Mulţumim Marianei Vlăsceanu din Olteniţa pentru această reţetă!

Ingrediente

Pentru aluat 22 linguri lapte 20 linguri ulei 20 linguri zahăr 23 linguri făină cernută 1 plic şi jumătate praf de copt 6 ouă

1 kg dovleac ras

5 linguri zahăr

Mod de preparare

Amesteci laptele cu uleiul şi zahărul, apoi le pui pe foc într-un vas mai mare, până dau în clocot. Iei de pe foc şi adaugi făina cu praful de copt. Amesteci repede, cu atenţie să nu se umfle şi pentru a nu se forma cocoloaşe. Laşi la răcit, apoi adaugi ouăle pe rând.

Separat, pregăteşti umplutura. Razi dovleacul şi-l căleşti cu zahăr până se înmoaie. Laşi la răcit într-o strecurătoare pentru a se scurge siropul. Tapetezi tava cu hârtie de copt şi torni jumătate din compoziţie. Coci 15 minute, apoi adaugi dovleacul şi compoziţia oprită. Laşi la copt în continuare până când trece testul scobitorii. La final, răceşti prăjitura înainte de a o porţiona.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg