Nu mai e mult până la Sfânta Sărbătoare a Paştelui şi trebuie să te pregăteşti din timp cu reţete pentru meniul din acea zi. Reţeta noastră de drob de miel în prapur este una clasică, tradiţională, plină de tot felul de ingrediente cu arome şi savori atrăgătoare.

Drob de miel în prapur - Ingrediente (6-8 porţii)

800 g organe de miel (ficat, inimă,rinichi, plămâni)
500 ml lapte
1 franzelă
2 legături usturoi verde
3 legături ceapă verde
1 linguriţă mentă mărunţită
2 legături pătrunjel
2 legături mărar
5 ouă crude
sare
piper
1 prapur de miel
5 ouă fierte tari
ulei
5 frunze de rucola, pentru decor

Drob de miel în prapur - Mod de preparare

Speli organele şi le pui într-un vas cu 400 ml lapte, la frigider, pentru 3 ore. Le fierbi, le scoţi într-un castron, le laşi să se răcească, apoi le dai prin maşina de tocat. Tai franzela cubuleţe şi o laşi la înmuiat în 100 ml lapte.

Treci printr-un jet de apă verdeţurile, le toci mărunt şi le amesteci cu organele tocate, cu pâinea înmuiată şi stoarsă, menta şi cele 5 ouă crude, sare şi piper, după gust. Întinzi prapurul de miel pe o suprafaţă plană şi torni umplutura. Aliniezi pe mijloc ouăle fierte, apăsându-le uşor. Împătureşti cu grijă prapurul şi-l modelezi frumos la capete.

Aşezi drobul pe o tavă antiaderentă, îl ungi cu ulei şi dai la foc mediu până se rumeneşte frumos. Îl tai felii după ce s-a răcit complet şi în momentul servirii îl ornezi cu frunze de rucola.
Când s-a răcit drobul, ca să-şi păstreze aromele, acoperă vasul cu folie de plastic.

Loading...