Combinaţia de afine şi portocale este foarte gustoasă, având totodată o aromă deosebită. Încearcă o reţetă de dulceaţă de casă, pe care poţi să o păstrezi la frigider peste iarnă.

Ingrediente
● 1 kg portocale
● 1 kg afine
● 250 ml apă
● 2 kg zahăr

Speli afinele, iar portocalele le cureţi de seminţe şi le tai cubuleţe. Jumătate din cantitatea de zahăr o amesteci cu apa şi o pui pe foc, până începe
să fiarbă. Adaugi bucăţile de portocală, amesteci bine şi fierbi dulceaţa la foc mic 1-2 ore. Între timp, te ocupi de dulceaţa de afine.

Amesteci afinele cu restul de zahăr şi le laşi deoparte 2 ore. După aceea, fierbi dulceaţa 2 minute la foc iute. În borcane sterilizate pui câte un strat de dulceaţă de portocale şi unul de dulceaţă de afine. Înfiletezi borcanele şi le laşi la răcit cu capacele în jos.

Loading...