Un pui proaspăt şi simplitate, cele două condiţii pentru a face fajitas delicioase. O reţetă spaniolă recomandată de Jamie Oliver.

Ingrediente pentru fajitas de pui:

Ulei de măsline
1 lingură oţet de vin
1 linguriţă sos tabasco
1 linguriţă oregano uscat
2 linguriţe boia afumată
2 căţei de usturoi
1 ceapă roşie mare
2 piepţi de pui
3 ardei graşi coloraţi
1 vânătă mare
2 limete
1 legătură de coriandru
1 avocado
4 tortillas
50 g brânză feta

Mod de preparare fajitas de pui:

Pune o lingură de ulei într-un bol alături de oţet, sos de chilli, oregano, boia şi puţină sare şi piper. Zdrobeşte usturoiul şi adaugă-l în bol.  Curăţă şi taie ceapa în felii destul de groase şi lasă-le în marinata pe care o pui în frigider pentru minim 1 oră.

Coace vânăta şi ardeii pe aragaz sau în cuptor. Pune ardeii într-o folie alimentară şi apoi curăţă-i de coajă. Taie vânăta, după ce o decojeşti, în feliuţe şi pune-o pe un platou, stropind-o cu sucul de la o jumătate de limetă şi câteva frunze de coriandru.

Găteşte puiul şi ceapa în marinata de la frigider într-o tigaie mare la foc potrivit. Decojeşte avocado şi taie-l felii, pe care să le stropeşti cu sucul de la cealaltă jumătate de limetă.

Încălzeşte tortilla într-o tigaie şi sfărâmă brânza într-un bol micuţ. Du toate ingredientele pe masă şi lasă invitaţii să îşi facă singuri fajita după preferinţe. 

Sursa: https://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/chicken-fajitas/

Loading...