Considerată de nutriţionişti un adevărat aliment medicament, fasolea poate fi mâncată în fel şi fel de combinaţii de ingrediente. Astăzi îţi recomandăm fasolea cu paste.

Ingrediente:

  • 400 g fasole uscată fiartă
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 3-4 căţei usturoi
  • 1 l supă de legume
  • 1 foaie dafin
  • 5 roşii
  • sare
  • piper
  • 200 g paste mici
  • 1 tijă ţelină
  • 1-2 linguri ulei
  • 100 g parmezan ras
  • pătrunjel tăiat fin

Mod de preparare:

Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi le răstorni într-o strecurătoare şi le laşi la scurs. 2 Speli roşiile, le opăreşti, apoi le pui în blender şi le faci suc. 3 Speli şi tai restul legumelor cubuleţe, încălzeşti supa şi o ţii deoparte.

Încingi uleiul şi căleşti legumele tăiate cu sare şi cu piper, după gust şi cu foaia de dafin. Când ceapa devine sticloasă, torni jumătate din cantitatea de supă, ţii câteva clocote şi răstorni fasolea şi sucul de roşii. Laşi să fiarbă 10 minute şi scoţi dafinul. Presari pătrunjelul,
amesteci şi torni restul de supă. Laşi să scadă uşor zeama şi adaugi pastele, amestecând din când în când. Guşti şi dai deoparte de pe foc, pentru că pastele sug tot sosul. Serveşti mâncarea presărată cu parmezan şi cu pătrunjel.
 

Loading...