Cartofi copţi, umpluţi cu brânză şi bacon

2 cartofi copti bacon cascaval shutterstock 1295330575 jpg jpeg

Această reţetă este ideală pentru cină şi nu necesită mare efort în bucătărie. Încearcă şi tu cartofii umpluţi cu brânză şi bacon. Nu doar că sunt delicioşi, dar arată şi apetisant în farfurie.

Ingrediente Cartofi umpluţi cu brânză şi bacon

  • 8 cartofi mari
  • 100 g unt
  • 150 g telemea maturată
  • 150 g caşcaval
  • 150 g bacon
  • 1/2 linguriţă cimbru
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • smântână, pentru servit

Mod de preparare Cartofi umpluţi cu brânză şi bacon

Spală cartofii şi înveleşte-i în folie de aluminiu. Aşează-i într-o tavă şi baga-i în cuptorul încins timp de 60 de minute.

Freacă untul într-un bol, adaugă sare, piper şi cimbru. Pune acest amestec în folie de aluminiu, ruleaz-o ca un baton şi bagă-l în frigider până când se întăreşte. Taie baconul cubuleţe şi rumeneşte-l într-o tigaie antiaderentă, până ce devine crocant.

Cartofii fierţi se scot din folie, se taie în două. Taie o felie din batonul de unt cu ierburi pus la frigider şi pune-l peste cartoful cald. Adaugă telemeaua sfărâmată, caşcavalul ras şi bacon crocant. Decorează cu pătrunjel tocat. Dacă doreşti, îi poţi servi cu smântână.

FOTO Shutterstock