Cartofi cu sos de ciuperci
Dacă ai chef de ceva cremos şi savuros, atunci această reţetă de cartofi cu sos de ciuperci este perfectă pentru tine. Este ideală atât pentru mese zilnice, cât şi pentru ocazii speciale.
Obişnuieşti să găteşti pentru oamenii pe care îi iubeşti, dar uneori rămâi fără idei? Acest preparat vine în întâmpinarea nevoii de a servi o cină gustoasă sau un prânz săţios. Cartofi cu sos de ciuperci, sună delicios, nu-i aşa?
Citeşte şi: Minicheesecake cu smochine
Ingrediente reţetă Cartofi cu sos de ciuperci
- 1 vârf de sare
- 1/2 ceapă, tocată (50 g)
- 1 vârf de piper negru
- 3 cartofi fierti (450 g)
- 1 cană de ciuperci (120 g)
- 1/4 cană de smântână (60 ml)
- 3 linguri de ulei vegetal, de preferinţă ulei de măsline (45 ml)
- 3/4 cană de lapte cald (180 ml)
- 2 linguri de făină (60 g)
- 2 linguri de pătrunjel tocat (60 g)
Citeşte şi: Ciocănele de pui crispy cu paprika
Ciocănele de pui crispy cu paprika
Mod de preparare reţetă Cartofi cu sos de ciuperci
Feliaţi ciupercile. Puteţi folosi, de asemenea, ciuperci pre-feliate din magazin, dacă doriţi.
Încălziţi uleiul într-un vas şi, la foc mic, căliţi ceapa timp de 5 până la 10 minute.
După ce începe să se rumenească, adăugaţi ciupercile şi amestecaţi pentru a lăsa aromele să se îmbine.
Adăugaţi făina şi amestecaţi din nou. Folosiţi o lingură de lemn.
Apoi, adăugaţi laptele şi continuaţi să amestecaţi. Laptele este cheia acestei reţete, ingredientul care oferă textura cremoasă.
După ce a dat în clocot, adăugaţi smântâna.
Se condimentează totul cu sare şi piper după gust.
Tăiaţi cartofii cuburi de dimensiuni medii. Se toarnă sosul peste cartofi.
Garnisiţi cu pătrunjelul pentru a-i da un aspect proaspăt, apetisant.
Poftă bună!