Cartofi fondanţi cu usturoi în coajă
Ai poftă de un preparat delicios, cu o aromă desăvârşită? Cartofii fondanţi, cu un uşor gust de usturoi, înăbuşiţi în tigaie, sunt numai buni de consumat ca atare sau ca garnitură. Sunt simplu de făcut şi gata în doar 30 de minute. Ce zici de această reţetă de cartofi fondanţi cu usturoi în coajă?
Ingrediente pentru cartofi fondanţi cu usturoi în coajă
- 4 cartofi mari
- 75 ml supa de legume sau pui
- cimbru proaspăt
- 150 g unt
- 2 căţei de usturoi necurăţaţi
- sare şi piper
Mod de preparare Cartofi fondanţi cu usturoi în coajă
Curăţă cartofii şi taie-i în două. De preferat este să alegi cartofi de aproximativ aceeaşi mărime. Într-o tigaie, pune untul la încins, apoi se adaugă cartofii. Se prăjesc pe ambele părţi până se rumenesc şi capătă o culoare aurie.
După ce cartofii sunt rumeni, adaugă supa de legume sau pui. Poţi folosi cuburi dizolvate în apă călduţă. adaugă şi cimbrul, sare, piper şi căţeii de usturoi uşor zdrobiţi, fără a-i curăţa de coajă. Pune un capac peste tigaie şi lasă la înăbuşit până când cartofii sunt fierţi şi zeama scade.
Se servesc calzi, ca garnitură sau ca preparat de sine stătător.
Poftă bună!