Cartofi gratinaţi, cu piept de pui
Cauţi să bagi ceva la cuptor, care să se facă rapid şi să fie săţios, dar şi gustos deopotrivă? Ce zici de o reţetă cu cartofi gratinaţi şi piept de pui, numai bună de savurat la prânz? Încearcă şi tu această combinaţie absolut delicioasă de pui, cartofi şi caşcaval!
Ingrediente pentru cartofi gratinaţi cu piept de pui
- 1 kg de cartofi
- 1 piept de pui
- 150 g caşcaval ras
- 3 ouă
- 150 g smântână grasă
- 50 g unt
- oregano
- sare
Mod de preparare cartofi gratinaţi cu piept de pui
Curăţă cartofii de coajă, taie-i cuburi mari şi pune-i la fiert. Separat, într-o tigaie, pune unt şi căleşte pieptul de pui tăiat bucăţi mici. Adaugă sare şi oregano.
După ce cartofii au fiert, scurge apa şi lasă-i în strecurătoare la răcit.
Foloseşte un bol pentru a amesteca ouăle cu caşcavalul şi smântâna. Într-o tavă de ena unsă bine cu unt pune un strat de cartofi, unul de carne de pui şi jumătate din compoziţia cu ou şi smântână peste. Adaugă încă un strat de cartofi şi apoi cealaltă jumătate cu ou.
Bagă la cuptorul încins şi lasă aproximativ 30 de minute. Preparatul se serveşte cald.
Poftă bună!