Cartofi în sos de muştar
Ai poftă de cartofi, însă mai departe de varianta celor prăjiţi sau fierţi? Iată o idee de reţetă delicioasă de post! Încearcă şi tu cartofii în sos de muştar, care se prepară rapid şi sunt savuroşi!
Ingrediente pentru Cartofi în sos de muştar
- 6 cartofi
- 100 g muştar dulce
- 100 g muştar de Dijon
- 100 ml ulei de măsline
- 2 lămâi
- usturoi
- sare şi piper
- pătrunejel verde
Mod de preparare Cartofi în sos de muştar
Curăţă cartofii, taie-i cuburi şi pune-i la fiert în apă cu sare. Separat, într-un bol, pune muştarul, uleiul, usturoiul strivit, zeama de lămâie, asezonează cu sare şi piper şi amestecă bine până când obţii sosul.
Când cartofii sunt aproape fierţi, se scurg de apă, se lasă 5 minute în sită şi se scufundă în sosul de muştar. Amestecă bine şi adaugă-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Bagă la cuptor pentru 20 de minute. La final, adaugă, verdeaţa tocată mărunt pentru un plus de savoare.
Se servesc calzi. Poftă bună!