Cea mai delicioasă reţetă de post: fasole bătută

2 fasole batuta shutterstock 1204054207 jpg jpeg

Fasolea bătută este preparatul cel mai popular în perioada de post. Sănătoasă şi cu aport nutritiv esenţial pentru organism, fasolea servită cu ceapă călită are un gust inegalabil. Încearcă şi tu această reţetă!

Ingrediente pentru fasole bătută - reţetă de post

  • 500 g fasole boabe
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă boia
  • sare

Mod de preparare fasole bătută - reţetă de post

Pune fasolea în apă rece şi lasă peste noapte. Acest truc este folosit pentru ca fasolea să fiarbă mai rapid. Pune la fiert în apă cu sare. Când este aproape fiartă se schimbă apa, cel puţin de două ori. Cel mai important, nu uita să adaugi sare şi în ultima apă. Se mai lasă la loc circa 30 de minute.

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Se adaugă boiaua şi se amestecă bine. Ia de pe foc tigaia. 

Fasolea fiartă şi scursă bine se mixează în bleder până devine pastă. Striveşte usturoiul şi adaugă peste piureul de fasole. Adaugă şi un strop de ulei şi sărează după gust. Pune peste fasole ceapa călită. 

Serveşte cu pâine prăjită. Poftă bună! 



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg