Chilli con carne… cu linte
Vrei să înlocuieşti mâncărurile clasice din fasole cu un ingredient mai interesant? Lintea este alimentul de care ai nevoie! Te invităm să găteşti această reţetă delicioasă de chilli con carne… cu linte. Preparare 1 h
Grad de dificultate: redus
Porţii: 2
Ingrediente
500 g carne tocată de vită
250 g linte galbenă
2 cepe
2 căţei de usturoi
2 ardei graşi (roşu şi galben)
300 ml pulpă de roşii (conservă)
1 conservă mică de porumb
2 ardei iuţi
3 linguri ulei
1 linguriţă chimion măcinat
boia de ardei iute (sau dulce)
oregano uscat
1 foaie de dafin
sare, piper
Preparare
Speli lintea în mai multe ape reci şi o fierbi 15 minute în apă cu usare. Scurgi zeama şi o păstrezi deoparte. Separat, căleşti ceapa, usturoiul zdrobit şi ardeii tocaţi în ulei bine încins. Adaugi carnea tocată mărunt şi laşi să se călească până se se închide la culoare.
Adaugi lintea fiartă, roşiile, porumbul, condimentezi cu ierburi aromate, boia de ardei, sare şi piper după gust, pui zeama în care a fiert lintea şi laşi să fiarbă circa 15 minute, până când toate ingredientele sunt bine pătrunse.
Dai mâncarea deoparte de pe foc, o laşi 5 minute să se liniştească, apoi o serveşti însoţită de ardei iute.