Ciulama de ciuperci cu mămăliguţă
Reţetă cu gust ca la mama acasă, acest preparat de la cuceri de la prima înghiţitură. Ciulamaua cu ciuperci, servită cu mămăliguţă, este perfectă pentru un prânz săţios. Încearcă şi tu, se prepară rapid, cât ai zice peşte!
Ingrediente pentru ciulama de ciuperci
- 500 g ciuperci
- 100 g unt
- 100 g smântână
- 50 ml supă de legume
- 1 lingură făină
- sare
- piper
- mămăliguţă
Mod de preparare ciulama de ciuperci
Ciupercile se curăţă şi se taie felii. Se folosesc inclusiv codiţele, care se spală bine sub jet de apă. Într-o tigaie, pune puţin unt şi căleşte ciupercile. Lasă-le la foc mediu până când devin moi.
Supa de legume se pune pe foc separat şi când este caldă se diluează făina şi se încorporează treptat smântâna. Amestecă bine până când compoziţia devine omogenă şi fină, fără cocoloase.
Când ciupercile au scăzut, adaugă în tigaie smântâna şi asezonează cu sare şi piper după gust. Lasă să dea în clocot încă 5 minute.
Serveşte cu mămăliguţă caldă şi verdeaţă tocată mărunt.
Poftă bună!