Ciulama de porumbel

1366047612 4632ciulama 20de 20porumbel jpeg

Ingrediente: 1 porumbel, 2 cepe, 6-7 ciuperci proaspete, 1 lingură condimente, uscate de legume, 3 linguri ulei, 2 linguri făină, mărar

Mod de preparare:Număr porţii: 2 Timp de preparare: 60 min Dificultate: medie

Pui la fiert într-un litru de apă porumbelul şi cepe le pentru 30 de minute. După ce a fiert, îl scoţi pe o farfurie, iar în zeama rămasă adaugi 6-7 ciuperci tăiate mărunt sau felii, condimentele uscate de legume şi mai fierbi 15 minute. Într-o cratiţă, încingi trei linguri de ulei, adaugi făina şi o căleşti până se îngălbeneşte.

Adaugi treptat supa în care ai fiert porumbelul, ciupercile şi amesteci continuu. Laşi pe foc mic până se îngroaşă. Aşezi porumbelul pe o farfu rie, pui ciulamaua şi presari mărar. Mai întâi, amesteci cu mixerul zahărul, zahărul vanilat şi oul. Adaugi iaurtul şi baţi până se topeşte zahă rul. Pui făina amestecată cu pra ful de copt. Compoziţia trebuie să fie de consistenţa unei smântâni groase. Dacă este nevoie, mai adaugi puţină făină. Încingi bine uleiul într-o cratiţă şi pui cu linguriţa din compoziţia de gogoşi. Le rumeneşti, la foc mic, pe toate părţile, le scoţi pe prosoape absorbante, după care le aşezi pe un platou şi le presari cu zahăr pudră.

Raluca, Bucureşti