Ciuperci înăbuşite în vin, cu praz
Un deliciu culinar, asta vă propunem pentru a servi în una din zilele postului. Reteta de ciuperci înăbuşite în vin, cu praz, îţi va cuceri papilele gustative, mai ales că prepararea nu durează mai mult de jumătate de oră.
Ingrediente pentru Ciuperci înăbuşite în vin, cu praz
- 500 g ciuperci champignon albe şi brune
- 1-2 fire de praz
- 150 g cepşoare
- 1-2 linguri pastă de ardei dulce
- sare şi piper
- chimen
- 200 ml pahar de vin alb
Mod de preparare Ciuperci înăbuşite în vin, cu praz
Pune puţin ulei într-o tigaie, taie prazul rondele şi căleşte-l. Taie ciupercile felii, după ce le-ai curăţat, şi adaugă-le peste praz.
Amestecă bine până când încep să se înmoaie. Pune vinul peste ciuperci şi praz şi lasă la fiert până când scade lichidul. Adaugă sare şi piper.
Când ciupercile au fiert, adaugă pasta de ardei, chimenul şi sare, dacă mai este nevoie. Nu lăsa să scadă complet lichidul, căci sosul obţinut va fi unul delicios. Poţi servi cu pâine sau cu mămăliguţă!
Poftă bună!