Conopidă gratinată cu sos bechamel

1 conopida gratinata cu sos bechamel jpg jpeg

O retetă inedită, ceva mai aparte faţă de alte feluri de mâncare cu legume, conopita gratinată cu sos bechamel este perfectă pentru a servi o masă copioasă, fără carne. Deliciosul sos bechamel, celebru din lasagna, alături de sănătoasa legumă reprezintă combinaţia perfectă de valori nutritive. Ce zici, încerci reţeta?

Ingrediente

  • 1 conopidă
  • 1 cană de lapte (250 ml)
  • 2 căni de parmezan (300 g)
  • 3 linguri de unt (60 g)
  • ½ cană de făină de grâu (75 g)
  • 1 lingură de sare (15 g)

Mod de preparare

Mai întâi, spălaţi conopida bine.După aceea, puneţi apa la fiert, adaugand sare dupa gust. Adăugaţi conopida şi lăsaţi să fiarbă până se înmoaie. Lăsaţi-l să se răcească câteva minute şi tocaţi în bucăţi mai mici. Lăsaţi conopida deoparte.

Se pregăteşte apoi sosul bechamel. Într-o cratiţă mică, adăugaţi lapte, sare şi făină de grâu. Amestecaţi continuu şi uşor pentru a nu se lipi. Aşteptaţi până când sosul se îngroaşă şi adăugaţi lingurile de unt. Când sosul se îngroaşă, amestecaţi un pic mai mult şi apoi coborâţi treptat focul până când îl opriţi complet. Nu uitaţi: sosul nu trebuie să fiarbă niciodată.

Acoperiţi fundul unui vas termorezistent cu sosul şi începeţi adăugaţi conipida cuburi. Adăugaţi peste încă un strat de bechamel, apoi iar unul de conopidă, până când vasul este plin. Adăugaţi pe deasupra parmezam din abundenţă.

Preîncălziţi cuptorul la 180ºC. Se bagă totul la cuptor şi se ţine 25-30 de minute.

Se serveşte caldă. Poftă bună!