Cotlet aromat
Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costiţe cu tot), 50 ml ulei, rozmarin, sare, piper, 1 pahar ulei, 2 pahare apă, 1 pahar oţet de vin, 2 cepe tăiate rondele, cimbru, dafin, boabe de piper, 3 căţei de usturoi, sare
Mod de preparare:Timp de preparare: 1h 10 min Dificultate: medie
Amesteci toate ingredientele pentru sosul marinat într-o crăticioară, cu excepţia usturoiului şi le fierbi cinci minute, la foc potrivit. După răcire, adaugi usturoiul zdrobit. Torni sosul marinat peste cotletele curăţate de pieliţe, acoperi vasul şi îl laşi 4-5 ore la frigider pentru marinare. Între timp, întorci cotletele de 2-3 ori în sosul marinat.
Scoţi cotletele din sos, le ungi cu ulei, le aşezi într-o tavă cu puţină apă, o crenguţă de rozmarin, sare, piper, după gust, şi le introduci la cuptor, având grijă să le stropeşti, din când în când, cu sosul din tavă.
Alături de cotlete, poţi adăuga în tavă câteva legume (cartofi, morcovi), pe care le vei servi ca garnitură.