Crap cu frigărui

1366025633 2152crap 20cu 20frigarui jpeg

Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 lămâie, 2 crenguţe rozmarin, 50 g unt, sare

Pentru piure: 800 g cartofi fierţi ca pentru piure, 1 ceapă mică, 4 fire ceapă verde, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper

Pentru frigărui: 4 roşii cherry mai mari, 2 ciuperci, 1/3 praz

Mod de preparare:Numar porţii: 4 Timp de preparare: 1h 45 min Dificultate: mică

Cureţi crapul de solzi şi de intestine, îl speli bine şi îl usuci cu prosoape absorbante. Îi tai capul, după care îl tai felii potrivit de groase.

Se aşază bucăţile de peşte într-o tavă, se condimentează cu sare, se stropesc cu zeamă de lămâie şi se aşază pe fiecare bucată câte o felie de lămâie şi frunzuliţe de rozmarin. Se lasă la rece cel puţin o oră.

Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă şi se căleşte ceapa uscată şi partea verde de la ceapa verde tocate mărunt. Se pun cartofii fierţi şi scurşi şi se pasează. Se condimentează cu sare şi piper.

Roşiile şi ciupercile se taie jumă- tăţi şi prazul rondele groase. Se aşază alternativ legumele pe beţe scurte de frigărui, inclusiv partea albă de la ceapa verde.

Încălzeşti untul într-o tigaie şi prăjeşti bucăţile de crap pe ambele părţi. Ţii peştele la cald, iar în untul rămas prăjeşti frigăruile. Serveşti peştele alături de piure şi de frigărui.