Dolmas
Ingrediente: 500 g foi de viţă în saramură, 400 g piept de pui, 200 g orez, 2 ouă, 1 ceapă, 1 morcov, 50 g stafide, 1 legătură pătrunjel, 1 linguriţă boia, oregano, cimbru, busuioc, sare, piper
Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 90 min Dificultate: mică
Mai întâi pui frunzele de viţă la desărat în apă rece. Dai carnea prin maşina de tocat şi o amesteci cu orezul spălat, ceapa tocată şi morcovul dat pe răzătoare. Laşi stafidele la înmuiat în apă caldă, apoi le adaugi peste carne.
Tai mărunt pătrunjelul verde, îl presari peste compoziţia de sarmale împreună cu oregano, busuioc, cimbru, sare şi piper, după gust. Pui ouăle bătute, boiaua şi omogenizezi com poziţia. Aşezi amestec pe frunza de viţă şi înfăşori. Le aşezi într-o cratiţă, adaugi apă caldă cât să le acopere şi le fierbi, pe foc mic, timp de o oră. Le serveşti fierbinţi, cu iaurt şi cu lămâie.