Dovlecel umplut la cuptor
O masă copioasă, în familie, cu un preparat sănătos gătit la cuptor? Daaa! Îţi recomandăm această reţetă de dovlecel umplut, numai bună de servit într-un weekend, alături de cei dragi!
Ingrediente pentru Dovlecel umplut la cuptor
- 4 dovlecei
- 1 legătură de ceapă verde
- 100 g bacon
- 100 g telemea
- 1 lămâie
- 100 g roşii uscate
- ulei de măsline
- sare şi piper
Mod de preparare Dovlecel umplut la cuptor
Taie mărunt baconul şi dă pe răzătoare telemeua sau striveşte-o cu ajutorul unei furculiţe. Adaugă în ea roşiile uscate, puţin ulei şi amestecă bine. Stoarce jumătate de lămâie şi adaugă peste amestecul de brânză cu roşii.
Separat, taie pe jumătate dovleceii şi crestează astfel încât să îi poţi umple cu bacon şi cu brânză. Pune-i într-o tavă acoperită cu hârtie de copt şi puţin ulei. În fantele obţinute, adaugă baconul şi brânza. Spală ceapa verde şi tai-o mărunt. Presară peste dovlecei şi bagă totul la cuptor.
Se lasă la cuptor aproximativ 35-40 de minute. Se scot şi se servesc calzi.
Poftă bună!