Ficăţei la tigaie cu sos de smântână
Cel mai simplu prânz? Ficăţei de pui la tigaie cu sos de smântână! Sunt delicioşi şi uşor de preparat, iar combinaţi cu mămăliguţă caldă şi verdeaţă, îţi vor răsfăţa papilele gustative. În plus, nu durează mai mult de 40 de minute şi sunt gata.
Ingrediente pentru Ficăţei la tigaie cu sos de smântână
- 500 g ficăţei de pui
- 200 ml smântână lichidă
- 1 ceapă
- 4 căţei de usturoi
- sare, piper,
- boia dulce
- foi de dafin
- ulei
Mod de preparare Ficăţei la tigaie cu sos de smântână
Ficăţeii de pui se spală foarte bine şi se curăţă de pieliţele care le oferă un gust amărui atunci când sunt gătiţi. Lasă-i la scurs într-o strecurătoare câteva minute.
În acest timp, într-o tigaie, se pune puţin ulei şi se lasă la încins. Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se pun la călit. Când devin aurii, adaugă şi ficăţeii scurşi, dar şi 2-3 linguri de apă. Asezonează cu sare şi cu 1-2 linguriţe de boia de ardei dulce.
Lasă-i la înăbuşit aproximativ 15 minute, iar când sunt aproape gata, adaugă smântâna lichidă pentru a se forma sosul. Ţine-i pe foc încă 10 minute până când aromele se întrepătrund.
Serveşte-i cu mămăligă caldă şi cu verdeaţă deasupra.
Poftă bună!