Focaccia cu burrata

1 shutterstock 1329414860 jpg jpeg

Untoasă (de aici i se trage şi numele: burrata) şi cu un gust delicat, brânza burrata a intrat de puţin timp şi pe piaţa din România. Ea a fost inventată în urmă cu aproape 100 de ani în Puglia, în sudul Italiei. Burrata este preparată dintr-un amestec unic şi inedit: un săculeţ care este din mozzarella, iar în interior conţine o smântână foarte grasă. Se poate mânca împreună cu roşii, cu prosciutto, cu busuioc şi cu ulei de măsline.

  • 1 ceapă roşie mică
  • 1 bucată brânză burrata
  • oregano
  • 2 roşii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 250 g făină
  • 100 ml apă caldă
  • sare
  • ½ pliculeţ drojdie uscată
  • 1 lingură ulei
  • busuioc, pentru decor

Dizolvi drojdia în apă şi o adaugi peste făină împreună cu uleiul şi sarea. Frămânţi aluatul până devine nelipicios. Îl laşi la dospit 30 de minute, îl aşezi într-o tavă rotundă şi-l dai la cuptor până când se rumeneşte.

Tai roşiile bucăţi şi toci ceapa, apoi le amesteci cu uleiul şi cu oregano, după gust. Le pui peste focaccia împreună cu burrata. Decorezi cu busuioc. 

FOTO: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg