Frigărui cu dovlecei cu carne de curcan
Puteţi să vă pregătiţi pentru această vară tolba cu bunătăţi la grătar începând chiar cu această reţetă.
Ingrediente
400 g pulpă de curcan
2 dovlecei mici
200 g roşii cherry
salată
Pentru amestecul marinat
1 bucată de ghimbir cât o alună
2 linguri coniac
sare
piper
Pentru garnitură
100 g iaurt
100 g cremă de brânză
5-6 frunze de busuioc verde
Mod de preparare Rade ghimbirul pe răzătoarea fină şi amestecă-l cu sare, piper, după gust, şi cu 2 linguri de coniac. Taie carnea cuburi, pe care le tăvăleşti prin amestecul de ghimbir şi le laşi 2 ore la rece să se frăgezească şi să se condimenteze. Între timp, amestecă crema de brânză cu iaurtul şi cu frunzele de busuioc tocate fin. Lasă compoziţia de iaurt la frigider până în momentul servirii. Scoate bucăţile de carne din frigider, înfige-le pe ţepuşe, intercalându-le cu roşiile şi cu felii de dovlecei. Frige-le pe grătarul bine încins, pe ambele părţi. Serveşte frigăruile pe un pat de salată verde, cu felii de roşii şi alături de crema de iaurt cu brânză.