Frigărui cu peşte şi bacon

profimedia f jpeg

Peştele are un gust puternic, dar acest lucru nu înseamnă că nu îl putem înnobila folosind condimente. Busuiocul poate fi utilizat la aproape orice tip de peşte. De asemenea, indicate sunt şi foile de dafin, arpagicul, mărarul – în special pentru peştele alb – lămâiţa, maghiranul, menta, pătrunjelul, tarhonul, cimbrul, rozmarinul şi salvia. Alege variantele proaspete ale acestor ierburi pentru ca preparatul să beneficieze de toate aromele sale.

Dificultate medie / Preparare: 1 h / 2-3 frigărui

Ingrediente: 

500 g file peşte

10 felii kaizer tăiate jumătăţi

lămâie tăiată cubuleţe

2 căţei usturoi

zeama de la 1 lămâie

ulei

sare

piper

mărar

1 frunză dafin

Mod de preparare:

Tai peştele cuburi şi le laşi 20 de minute într-o marinată preparată din ulei, usturoi zdrobit, zeamă de lămâie, mărar, sare şi piper după gust şi dafin.

Bucăţile de peşte marinate le înfigi pe beţe de frigărui, pe care le ţii puţin în apă, alternând cu felii de kaizer şi cu bucăţi de lămâie. Aşezi frigăruile pe grătarul încins, le presari cu puţin piper proaspăt măcinat şi le întorci cu grijă să nu rupi bucăţile de peşte. Le ţii câte 3-4 minute pe fiecare parte.

Serveşti frigăruile cât sunt calde, decorate cu mărar.

FOTO: Profimedia