Friptură cu bacon şi caşcaval
Ingrediente: 1,5 kg pulpă de porc, 250 g bacon, 200 g caşcaval
Pentru sosul marinat: 1 l vin alb, 1 lingură miere, 2 linguri sos de soia, 100 g rădăcină de ghimbir feliat, 1 ceapă tăiată rondele groase, 2 căţei de usturoi zdrobiţi, 1 legătură de pătrunjel verde, sare, boabe de piper
Pentru sosul de legume: 2 morcovi mari, 2 ardei graşi, 6-7 roşii cherry, 80 g unt, nucşoară pudră, sare, piper
Mod de preparare:Numar porţii: 6 Timp de preparare: 2h Dificultate: mică
Amesteci vinul şi restul ingredientelor indicate pentru sosul marinat, într-un castron mare şi introduci pulpa de porc în acest sos, având grijă să fie acoperită carnea cu sos. Dacă nu este suficient sos, poţi adăuga încă puţin vin. Acoperi vasul şi-l laşi la frigider peste noapte.
A doua zi, ştergi bucata de carne şi o întinzi cu un cuţit. O rulezi strâns pe lung şi o aşezi într-o tavă unsă cu ulei, pui puţină marinată, o îmbraci cu felii de bacon şi o acoperi cu folie de aluminiu. O introduci în cuptorul bine încins pentru circa o oră. Scoţi tava din cuptor şi îndepărtezi folia.
Pui deasupra caşcaval tăiat felii subţiri (sau ras), având grijă să fie bine acoperită şi introduci tava în cuptor încă 15-20 de minute.
Separat, tai bastonaşe morcovii şi ardeii curăţaţi de seminţe, adaugi roşiile cherry, condimentezi totul cu pudră de nucşoară, sare, piper, după gust şi le sotezi cu unt, până sunt bine pătrunse, având grijă să nu se sfărâme în timpul sotării. Serveşti friptura pe pat de legume sotate.