Fructe de mare în sos picant
Ai poftă de un deliciu grecesc, cu mix de fructe de mare scăldate într-un sos tomat picant? Această reţetă îţi va răsfăţa papilele gustative. Ce zici, o încerci?
Ingrediente pentru Fructe de mare în sos picant
- 100 ml vin alb
- 400 g fructe de mare congelate
- 2 roşii
- 1 ardei iute
- 5 căţei de usturoi
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare Fructe de mare în sos picant
Mixul de fructe de mare se dezgheaţă şi se spală sub jet de apă rece.
Într-o tigaie pune la încins 4 linguri de ulei de măsline, adaugă fructele de mare şi lasă-le la călit câteva minute.
Între timp, roşiile de decojesc, se taie cuburi şi se adaugă în tigaie. La fel şi ardeiul, căuia i se scot seminţele şi se taie rondele. Amestecă bine şi toarnă vinul alb.
Ingredientele se lasă la înăbuşit timp de jumătate de oră. Când sunt aproape gata, adaugă usturoiu pisat şi asezonează cu sare şi piper după gust.
Lasă alte 5 minute pe foc, apoi serveşte preparatul cald.
Poftă bună!